VIDEO: Soepel slingeren langs de bochten van de Puerto de San Glorio

Ik heb het minderwaardigheidscomplex van de Vuelta a España nooit begrepen. Ook al is het de jongste van de drie Grote Rondes. Ook al klinken de verhalen van de Giro d’Italia en Tour de France heroïscher. Ook al heeft de Tour en Giro meer beklimmingen boven de 2000 meter hoogte. De Spanjaarden moeten echt niet onder te doen voor de Italianen en de Fransen. De Ronde van Spanje is voor heel wat wielergekken veel spannender dan de voorgeprogrammeerde Tour de France.

Langer, hoger, steiler: onder dat devies moet je de Puerto de San Glorio niet meteen catalogeren. Toch is de beklimming 26 kilometer lang aan een gemiddelde van bijna 5%. Een prachtig geasfalteerde weg slingert in een wat breder dal naar boven. Vanuit het pittoreske Potes rijd je naar de grens met de provincie León. Onderweg passeer je enkele rustige dorpjes: Valmeo, Vega de La Liébana en Bores. In 2014 reed Luis Leon Sanchez hier als eerste over de top.

Vanaf de top daalde ik langs dezelfde weg weer af. Door deze parcourskennis wist ik maar al te goed dat mijn remmen vandaag niet al te veel in actie moesten schieten. Kijk naar het filmpje en beleef de afdaling van de Puerto de San Glorio van dichtbij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s