Marcel Kittel op 31-jarige leeftijd met pensioen.

Marcel Kittel was de laatste maanden van de wielerradar verdwenen. Nu komt deze niet al te verrassende aankondiging via een Facebook- bericht:

“Beste vrienden, fans en metgezellen,”

“Ik wil jullie vandaag laten weten dat ik mijn carrière als profwielrenner zal beëindigen. Ik heb veel nagedacht over de beslissing en heb het besproken met mijn beste vrienden en familie.”

“Dit besluitvormingsproces is geen proces geweest dat over een paar maanden is verlopen, maar over een langere periode: tijdens mijn sportieve carrière gedurende bijna 20 jaar zijn er waanzinnige successen geweest, maar soms moeilijke fasen.”

“Ik ben altijd iemand geweest die openlijk mezelf heeft bevraagd, wat er in deze situaties is gebeurd om ervan te leren en er beter van te worden. Dit heeft me, samen met de mensen om me heen, tot de succesvolle atleet gemaakt die ik nu ben, maar dit denken heeft me ook geholpen oude paden te verlaten en nieuwe dingen te leren. Ik weet dat er meer is dan alleen sport, bijvoorbeeld mijn toekomstige eigen gezin.”

“De laatste jaren is het idee van deze toekomst zonder wielen voor mij steeds belangrijker geworden, en tegelijkertijd de perceptie van de ontberingen die zo’n ongelooflijk mooie, maar ook heel harde sport zoals fietsen met zich meebrengen. Voor mij was de grote vraag van de afgelopen maanden: kan ik mezelf nog steeds opofferen voor sport als dat nodig is voor een niveau van wereldklasse? En mijn antwoord vandaag is: Nee, dat wil ik niet meer, omdat ik de beperkingen als topsporter steeds meer voelde als een verlies aan levenskwaliteit.”

“Daarom ben ik erg blij en trots dat ik op dit punt in mijn leven zelfzeker kan zijn en mijn hart kan volgen in een nieuwe richting. Ik wil deze gelegenheid aangrijpen om alle mensen te bedanken die me tijdens mijn carrière hebben gesteund: mijn voormalige teamgenoten, mijn coaches, mijn vrienden, mijn familie, maar vooral mijn fans voor de ongelooflijke steun in de afgelopen jaren.”

“Zonder deze mensen was mijn manier zeker niet mogelijk geweest. Ik kijk nu vol verwachting uit naar de toekomst.”

“Marcel.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s