Wat is Fietspiratie?

FIETSPIRATIE bekijkt het fietsen op een andere manier. Na een tiental jaren fietsen, ken ik de Oude Kwaremont en de Cauberg intussen wel. Prachthellingen in de wielergeschiedenis dat staat vast. Maar ik ben niet de enige, die af en toe wat anders wil. De begane paden verlaten. Nieuwe wegen inslaan. Maar waar begin je?

FIETSPIRATIE onderzoekt welke regio’s interessant zijn. Dat kan soms verrassend dichtbij. Regio’s zonder wielergeschiedenis baden vaak in rust. Fietsen in de Gaume? Rust op een boogscheut van Nederlands-Limburg? Kasseien of betonplaten in Zwitserland? Alternatieven voor de Col du Rosier of de Keutenberg? Het kan zeker. Het bestaat. Hier.

In België en Nederland valt er haast ieder weekend wat te beleven. Met duizenden over dezelfde wegen razen langs uitgeputte bevoorradingen en torenhoge toertochtprijzen. Toch even wat anders? Om het gemakkelijker te maken, krijg je naast een hoop letters, beeld en ideeën ook FIETSPIRATIE-routes. Gemakkelijk te downloaden en na te rijden. Waar wacht je nog op? Ga! Daarheen!

Een gesmeerde ketting of een toffe outfit? Ook daar wil FIETSPIRATIE wat aan doen. Ik wil goedkope en gemakkelijke ideeën geven om jouw fiets die kleine motiverende knipoog te geven. Je tenue te finetunen. De gekende merken van om de hoek, probeer ik links te laten liggen om even averechts te doen. Niks speciaals, gewoon wat anders.

Echt genoeg gefietst? Uitgeput op de bank? Gedichten post ik om de zoveel tijd: met een hart voor de fiets of uit liefde voor de koers. Fietsen is niet alleen maar trappen. Het zit tussen de oren. Gewoon even iets anders, kan geen kwaad. Zo loopt de liefde voor de fiets nooit spaak. Een leuke FIETSPIRATIE, hoop ik.

Fietspiratie. Finish. Finalekoker. 

Mijn persoonlijke ervaringen staan op deze blog centraal. Ik schrijf wat ik voel. Ik publiceer waar ik onderweg aan denk. Ik hoop mijn FIETSPIRATIE te kunnen delen met jullie allemaal. Alle foto’s zijn van eigen hand of werden door vriendin, fietsmakkers of toeschouwers gemaakt en gedeeld. Waarvoor dank!

De grootste FIETSPIRATIE krijg ik dankzij mijn lief. Ze is mijn grootste raadgever, mijn beste maatje en de geweldigste compagnon de route. Zonder haar hulp zou deze blog nooit uit het zadel zijn gekomen. Zij houdt de ketting gesmeerd. Geniet ervan. 

Processed with VSCO with p5 preset

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s